80-годишните жени трябва да си стоят вкъщи. В една идилична

...
80-годишните жени трябва да си стоят вкъщи. В една идилична
Коментари Харесай

Пътешествие, което повечето млади не биха предприели, но не и тази 80-годишна жена

80-годишните дами би трябвало да си стоят у дома.

В една идилична визия (и евентуално в друга държава) на тези години бихме си показали изтънчено облечената стара жена, която изпитва наслаждение от заниманията си на закрито - готвене, четене, плетене, гледане на телевизия или слушане на музика.

Едно нещо, което хората на 80 година не би трябвало да вършат (или не се очаква), е да се качат сами на автомобила, с цел да изживеят едно пет месечно пътешестване през... Африка, преминавайки от Кейптаун до Кайро в остаряла и очукана Toyota.

Джулия Албу в никакъв случай не се е изживявала като жена, която може всичко.

"Супер бабушка " на 90г. стана интернет звезда с пътешествията си по света

Нейните ежедневни занимания се простират до това, което "светът чака от една по-възрастна жена ", живееща в малко село покрай Кейптаун. Всяка заран Джулия слуша новините по радиото. Един ден полемиката е ориентирана към някогашния президент Джейкъб Зума и неговия ексцентричен усет към колите.

"Бях отвратена. Обадих се незабавно в радиото, с цел да кажа, че ще навърша 80 години, а моята Трейси, кола марка Toyota, е на близо 20 години, само че се движи прелестно. Можем щастливо да се пътуваме дружно до Лондон. Защо Зума се нуждае от всички тези нови коли ", споделя Джулия по радиото.
 Джулия Албу Джулия Албу
Вдъхновена от въодушевените мнения, които получила след позвъняването си, Албу дава обещание да отиде до Бъкингамския замък, с цел да пие чай с кралицата. Сега най-накрая нейните изказани на смешка думи, стартират да се трансформират в действителност.

Наскоро сътрудникът на Албу умрял.

80-годишен българин самичък обиколи света с лодка

"Беше изтощен развой и в края на краищата си помислих, че в действителност не е останало доста живот. Чувствам се като на 36 години от раменете нагоре и като 146-годишна от раменете надолу, само че желаех по-младото ми Аз най-малко веднъж да победи ", споделя Джулия пред Би Би Си (BBC).

Шест месеца по-късно, в зората на 80-ия й рожден ден, младежката половина на Албу победи. Заедно със сивата Трейси (колата), "облечена " със стикери, Албу потегля на дълго странствуване.

Развълнувана, Джулия се приготвя преди пътешествието, като се имунизира против някои рискови заболявания.

Албу и Трейси "потъват " из африканските пътища, преминавайки през редица градове и села, а околните срещи със слоновете са единствено част от преживяванията. Дупките по пътя са ужасни, споделя Джулия, само че пък на всички места е посрещната с обич, някои локални я назовават Gogo, което значи баба. Тя споделя, че се е чувствала спокойна през цялото странствуване.

Французин разруши международният връх за околосветско корабоплаване с лодка

Първоначално Джулия преспивала в палатка, само че годините се отразяват на всеки. Затова фамилията й взема решение да я покрепи в част от пътуването й. Едната й щерка е с нея в Зимбабве, до момента в който синът й я придружавал през Малави (Държава в Източна Африка).

Макар и с някои компликации, Джулия се любува на пътешествието, тъй като за първи път вижда Африка по подобен разнороден метод.

"Никога не съм се чувствала самотна, даже когато бях сама ", споделя тя.

Удивителната Ясмина. Баба и модел на 60 години

"Обожавах моменти, в които децата ми правеха компания. Но би трябвало да знаете, че Трейси също е по-стара дама, тъкмо като мен, а това беше нещо, което направихме дружно ".

Джулия споделя, че е почуствала същинска човешка наслада, когато е била сама и е карала през Нубийската пустиня. Касетофонът в колата е пуснат, Джулия пее обичаните си песни, до момента в който си показва тучните зелени британски полета, където желае да пие чай с кралицата.
 Джулия Албу Джулия Албу
Африканската авантюра на Албу приключва в Египет - страната, в която шанса й в името на кралицата изтича.

Задържана е на границата, до момента в който Трейси бъде снабдена с арабски номера. Нейната единствена опция тогава е да преспи в кафене.

Жената, която потвърди, че 60 е новото 20. Вижте я (СНИМКИ)

"Не съм сигурна дали в миналото сте прекарали нощта в стая със седем египетски мъже, само че сигурно беше опит за мен ", споделя Джулия, допълвайки, че те са били общителни.

В Египет Джулия посещава Долината на царете. В последния си ден там, Албу стопира край Нил, с цел да събере вода от реката, която ще прибере у дома за спомен. От Кайро Джулия пътува назад със аероплан до Кейптаун.



След няколко месечно възобновяване от пътуването, Джулия пътува до Европа със аероплан и по-точно - Гърция, където Трейси я чака от месеци, натоварена в резервоар.

От Гърция тя минава през Албания, Черна гора, Хърватия, Словения, Австрия, Германия и Холандия и дойде в Лондон за летния сезон.

"Умирах да пия чай с кралицата, само че беше седмицата на "Роял Аскот " и тя евентуално беше много заета ", майтапи се 80-годишната жена.

Албу и нейното странствуване продължава.

Тя се е запътила към Италия, откъдето ще отплава за Тунис и ще стартира пътуването си до Кейптаун.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР