80-годишна жена от САЩ е била убита от агресивен“ слон,

...
80-годишна жена от САЩ е била убита от агресивен“ слон,
Коментари Харесай

Слон уби 80-годишна американка в Замбия

80-годишна жена от Съединени американски щати е била убита от „ нападателен “ слон, който се е нахвърлил върху автомобил по време на сафари в Замбия , оповестиха локалните управляващи, представени от „ BBC “.

Нападението е осъществено в събота в националния парк „ Кафуе “ в западната част на страната. Във видеоклип, публикуван в интернет, се вижда по какъв начин огромният слон прекатурва няколко пъти колата, в която пътуват шестима души. Кийт Винсент, основен изпълнителен шеф на сафари групата, съобщи, че автомобилът е бил „ блокиран “ заради особености на терена и не е могъл да се изнесе.

80-годишната жена, чието име не се оповестява, е умряла от пострадванията си . Длъжностни лица обявиха, че останките ѝ ще бъдат репатрирани в Съединени американски щати през идващите дни. Четирима други индивида са получили леки пострадвания и получават травматологични съвещания. Една жена е откарана в болница в Южна Африка за лекуване. Полицията и Департаментът за национални паркове и дива природа проверяват случая, прецизира изданието. Винсент заключи:

„ Това е драматичен случай и ние изричаме най-дълбоки съболезнования на фамилията на починалия посетител. Естествено, поддържаме и гостите и лидера, забъркани в този непосилен случай. “

Винсент съобщи, че транспортното средство е спряло, тъй като е попаднало в капан от „ терена и растителността “ и не е могло да маневрира , с цел да се измъкне от пътя на слона.

Съседките на Замбия Зимбабве и Ботсвана – показаха угриженост по отношение на възходящата популация на слоновете в техните страни. През последните години Зимбабве записва и други смъртоносни набези от слонове .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР