8 тона злато са били изнесени от централната банка на

...
8 тона злато са били изнесени от централната банка на
Коментари Харесай

Отново новина за изнесено от Венецуела държавно злато

8 тона злато са били изнесени от централната банка на Венецуела, твърди организация Reuters, представена от БГНЕС.
Депутат от опозицията и източници от държавното управление на Николас Мадуро удостоверяват информацията. " Те желаят нелегално да продадат златото в чужбина ", споделя депутатът от опозицията Анхел Алварадо за ръководещите. Трима източници от държавното управление, поискали анонимност, удостоверяват казаното от Алварадо.
През 2018 година 23 тона добито във Венецуела злато е било изнесено със самолети до Истанбул, сочат турски документи. Централната банка на Венецуела купила златото, изкопано в примитивни мини в Южна Венецуела, продала го и с парите били закупени съществени храни, които да покрият огромния дефицит в страната.
Междувременно стана ясно, че Хуан Гуайдо възнамерява среща с президента на Бразилия Жаир Болсонаро - и то в Бразилия. Болсонаро е един от най-явните съперници на президента на Венецуела Николас Мадуро. Според говорителка на Гуайдо, той ще има срещи и с дипломати на други страни в Бразилия, които съставляват страни, признали го за законен водач. Хуан Гуайдо ще пътува до столицата Бразилия от Колумбия, където е от няколко дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР