8 общини от област Видин осигуряват здравно-социални услуги за хора

...
8 общини от област Видин осигуряват здравно-социални услуги за хора
Коментари Харесай

3 милиона лева за грижи в дома за възрастни и хора с увреждания в област Видин

8 общини от област Видин обезпечават здравно-социални услуги за хора с увреждания и възрастни хора по процедурата на Програма „ Развитие на човешките реурси “ 2021-2027 " Грижа в дома ". Общата стойност на плановете на общините Видин, Белоградчик, Брегово, Грамада, Димово, Макреш, Ружинци и Чупрене е 2 993 043 лв..

Проектът „ Грижа в дома в община Видин “ е на стойност 1 608 381 лева; планът за грижа в дома на Община Белоградчик е за 258 250 лева; договорът на Община Брегово е за 280 229 лева; планът на Община Грамада е на стойност 120 883 лева; „ Грижа в дома “ на Община Димово е за 302 207 лева; планът на Община Макреш е за 109 893 лева; Община Ружинци е с контракт за 192 314 лева; планът на Община Чупрене е за 120 883 лв..

Проектите на осемте общини от област Видин са в развой на осъществяване. Сроковете за реализацията им са сред 12 и 14 месеца, като договорите на другите общини са подписани във времето сред декември 2022 година и март 2023 година.

Основната цел на мярката „ Грижа в дома “ е да бъдат обезпечени почасови интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда за хора с увреждания и възрастни хора в неспособност за самообслужване, в това число психическа поддръжка, консултация с диетолог, доставка на храна и артикули от първа нужда, закупени със средства на потребителите. Екипите на „ Грижа в дома “ ще спомагат с обезпечаване на административни и битови услуги. По плановете ще се финансира превозът от и до дома на потребителите. Осигурени са образования и супервизия за чиновниците, само че единствено в случай че не са минали такива в предходни планове по „ Патронажна грижа “.

Областен информативен център–Видин е част от националната мрежа от 27 осведомителни центрове за разпространение на Eвропейските структурни и капиталови фондове, регламентирана от Закона за ръководство на средствата от Eвропейските структурни и капиталови фондове.

Центърът действа в границите на план на община Видин, финансиран от Оперативна стратегия „ Добро ръководство ” 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР