8-милиардният жител на планетата ще се роди през ноември. Това

...
8-милиардният жител на планетата ще се роди през ноември. Това
Коментари Харесай

8-милиардният жител на планетата ще се роди през ноември

8-милиардният гражданин на планетата ще се роди през ноември.

Това е прогнозата на Организацията на обединените народи (ООН), в чийто отчет се показва, че популацията на Земята ще доближи 8 милиарда души на 15 ноември.

Според организацията, през 2023 година Индия към този момент ще е най-многолюдната страна в света, изпреварвайки Китай.

Департаментът по стопански и обществени въпроси на Организация на обединените нации показва, че популацията на планетата нараства с най-бавни темпове от 1950 година насам.

Според прогнозата, през 2030 година то ще доближи 8.5 милиарда души, а през 2050 година - 9.7 милиарда души. През 2080 година на Земята ще живеят към 10.4 милиарда души, като тази оптималната стойност ще се задържи до 2100 година

Въпреки че в няколко разрастващи се страни е регистриран чист спад на раждаемостта, повече от половината от планувания растеж на международното население през идващите десетилетия ще бъде концентрирано в осем страни: Демократична република Конго, Египет, Етиопия, Индия, Нигерия, Пакистан, Филипините и Танзания, съгласно Организация на обединените нации.

Тези данни са "напомняне за общата ни отговорност да се грижим за планетата и за това къде към момента не изпълняваме уговорките си един към различен ", споделя генералният секретар на организацията Антонио Гутериш.

"Това е мотив да отпразнуваме нашето разнообразие, да признаем общата ни човещина и да се поздравим с напредъка в опазването на здравето, който удължи продължителността на живота и фрапантно понижи майчината и детската смъртност ", прибавя той.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР