8 месеца след като Константин Игнатов, брат на изчезналата българска

...
8 месеца след като Константин Игнатов, брат на изчезналата българска
Коментари Харесай

Братът на Ружа Уанкойна призна: Виновен съм

8 месеца откакто Константин Игнатов, брат на изчезналата българска измамница Ружа Игнатова,  завлякла милиади посредством компания за криптовалути, се призна пред съда в Лос Анджелис за отговорен по  обвинения и за пране на пари, и за машинация, заяви Би Би Си.

Игнатов бе хванат на летището през марат, а сестра му изчезна преди години.  Двамата българи, създатели на компанията OneCoin Ltd са упрекнати, че са ръководели многомилиардна пирамидална скица за продажба на измамническа криптовалута. Според данни на проверяващите по този метод Игнатови са присвоили над 4 милиарда $, употребявайки схемата на най-големия лъжец на 20-ти век - италианецът Чарлз Понци.

Игнатов към този момент е подписал договорка, съгласявайки се с изискванията на обвинителите и по този начин няма да получи нови обвинявания, само че въпреки че няма още присъда, го грозят до 90 години затвор поради присъединяване му измамата.

Според формалните документи данните, които Игнатов е дал " съставляват опасност за здравето и живота му от трети лица ". Документите сочат още, че е допустимо той да бъде включен в американската " Защита на очевидци " и да смени самоличността си.

По време на делото Игнатов е разкрил детайлности към изгубването на Ружа Игнатова. Тя се страхувала, че неин непосредствен човек ще я разкрие пред ФБР. Помолила брат си да ѝ купи билет за Виена, а по-късно за Атина. Оттогава двамата не са се нито виждали, нито чували. Той даже наел частен детектив да я открие, само че без триумф, отбелязва БТВ.

Игнатов е очевидец и по друго дело към OneCoin – това против американският юрист Марк Скот, който е упрекнат в пране на пари от облагите на компанията.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР