8-ма поликлиника в столичния квартал Надежда е поставена под карантина,

...
8-ма поликлиника в столичния квартал Надежда е поставена под карантина,
Коментари Харесай

Поликлиника в Надежда под карантина

8-ма поликлиника в столичния квартал „ Надежда ” е сложена под карантина, защото е регистриран случай на инфектиран от ковид доктор. Това изясни шефът на РЗИ София доктор Данчо Пенчев по време на брифинга на Националния действен щаб.

„ Става дума за групова процедура в 8-ма поликлиника с 12 лекари, 11 сестри и един санитар, от които един е позитивен и протича съвсем безсимптомно. За другите се чакат резултатите през днешния ден “, уточни той. Пенчев изясни, че при възобновяване на детските имунизации и съвещания от щаба са имали поради и вид на заразяване на здравно лице.

„ Най-важното е проучването на личния състав, който е в контакт с позитивно лице и откакто се потвърдят негативни проби, медицинският личен състав се връща и възвръща активността си. ”, уточни Пенчев.

Главният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев счита, че сходни случаи измежду всички 4 500 персонални лекари ще бъдат единици, какъвто е казусът от във Видин. Той изясни, че имало два разновидността. „ Когато са групова процедура, няма проблем различен доктор да направи имунизацията, в случай че родителите държат. Няма проблем и да ги отсрочат. Личните лекари могат да отсрочват с месеци имунизациите, в случай че имат подозрение за положението на детето ”, уточни той и акцентира, че по-важно е да бъде обезпечен „ зелен кулоар ” и неспособност за контакт с други пациенти. Той още веднъж предложи упорито всички медици да се защищават, тъй като към момента на някои места лекари не употребяват добре персоналните защитни средства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР