8 лица са обвинени за престъпно сдружение с цел злоупотреби

...
8 лица са обвинени за престъпно сдружение с цел злоупотреби
Коментари Харесай

​8 лица са обвинени за злоупотреби с еврофондове

8 лица са упрекнати за незаконно съдружие за злоупотреби с еврофондове. Това сподели на брифинг заместител основният прокурор Иван Гешев, написа Агенция „ Фокус “.


„ Предметът на следствие по досъдебното произвеждане е незаконно съдружие, чиято съществена „ комерсиална активност “ е злоупотреби с фондове на Европейски Съюз “, съобщи Гешев.

Той уточни, че към днешния ден като обвинени са привлечени 8 лица. „ Обвиненията са за незаконно съдружие за всички от тях и в разнообразни конфигурации има разнообразни обвинявания за злоупотреби с фондове на Европейски Съюз “, заяви зам. основният прокурор.

Гешев изясни, че става въпрос за стратегии, касаещи развиване на селските региони и преработка на лозята.

" Става въпрос за друго досъдебно произвеждане от до момента водено, по което един от обвинените беше Миню Стайков. Става въпрос и за разнообразни стратегии от „ Млад фермер “ ", изясни той.

Иван Гешев посочи, че за двете стратегии са отпуснати средства от еврофондове, като разпоредник с тези европейски средства е Държавна фирма „ Земеделие “.

" По програмата за селските региони са поискани и утвърдени от Държавна фирма „ Земеделие “ за заплащане 11,5 млн. лева, като в следствие от дейностите на прокуратурата, въпреки и много мъчно, тези пари не са платени досега. По втората стратегия – преработка на лоза, са поискани над 7 млн. лева, а са получени малко над 5 млн. лева Като отново поради дейната ни връзка с Държавна фирма „ Земеделие “, не са платени 2 млн. лева “, изясни зам. основният прокурор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР