8 години затвор получи Анка Михайлова от Пловдив за убийството

...
8 години затвор получи Анка Михайлова от Пловдив за убийството
Коментари Харесай

8 години затвор за мама Айше, пребила до смърт малката Севда

8 години затвор получи Анка Михайлова от Пловдив за убийството на осиновената й щерка Севда.

Детенцето почина на година и 10 месеца, след като майката му нанесла нечовечен удар в главата и му предизвикала черепно-мозъчна контузия. Севда прекара над 2 седмици в кома, преди да почине.

Окръжният съд призна Михайлова за отговорна в причиняване на гибел по несъобразителност след съзнателно нанесена тежка телесна щета. Наказанието е подписано с особеното мнение на младши съдията Иванка Гоцева, която счита за потвърдено обвиняването в съзнателно ликвидиране, което беше повдигнато на майката от прокуратурата.

Осиновителката ще би трябвало да заплати и 8645,25 за направените в хода на делото експертизи.

Късно вечерта на 23 септември 2022 година съседите чули крясъци за помощ и откарали Анка и Севда в Спешното. Детето било със спукана глава и в кръв.

В болничното заведение лекарите разкрили още доста контузии по тялото му, в това число и следи от ухапвания. Версията на Анка е, че момичето е паднало от леглото на пода, който бил с плочки. При първите си разпити споделила, че е хапала бебето, с цел да го свести. Част от белезите по тялото на Севда обаче били остарели и съгласно правосъдния доктор доктор Павел Тимонов става дума за синдром на измъчваното дете.

" Пред околните си Михайлова е демонстрирала обич и грижи към детето, само че разпитаните очевидци споделиха, че тя е била затворен човек и никого не е допускала в дома си. А точно там тя редовно е малтретирала бебето, по този начин го е наказвала за непокорство, сякаш е допустимо дете на година и 10 месеца да не скача и да стои добродушно ", съобщи прокурорът по делото Светослава Пенчева и настоя за 18 години затвор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР