8 души от Хирургичното отделение в болницата в Сандански, сред

...
8 души от Хирургичното отделение в болницата в Сандански, сред
Коментари Харесай

Затварят хирургично отделение в Сандански, 8 души са заразени |

8 души от Хирургичното поделение в болничното заведение в Сандански, измежду които медицински сестри и санитари, са с позитивни проби за COVID-19. Повечето инфектирани са без признаци, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отделението стопира приема. Там ще останат да се лекуват единствено настанените и оперирани пациенти, а незабавните случаи ще се пренасочват към Хирургичното поделение на филиала на болничното заведение в Петрич, оповестиха от РЗИ-Благоевград.

Двама лекари и здравна сестра от Сливен , са позитивни за COVID-19, оповестиха от Областния спешен щаб. Установени са контактните им лица, назначена им е домашна карантина. Няма затворени здравни заведения.

През последното денонощие в региона с COVID-19 са диагностицирани още шест поданици на община Сливен, двама на община Нова Загора, двама на община Котел, а един е умрял.

Утре следва всички 113 души личен състав на Дома за пълнолетни лица с умствена назадничавост – населено място „ Качулка “, където бе диагностицирана жена с коронавирусна зараза, да бъде проучен с PCR-тест, заяви шефът на дома Злати Стоянов.

" Засилена е дезинфекцията в междублоковите пространства, коридори. Транспортните средства, с които разполагаме, също е засилена дезинфекцията. На личния състав се прави филтър ".

Според Стоянов „ Качулка “ е населено място от затворен вид, само че към момента не може да се каже от кое място е пристигнала болестта.

В общественото заведение са настанени 200 консуматори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР