77 са загиналите, а 419 ранените при 1163 катастрофи в

...
77 са загиналите, а 419 ранените при 1163 катастрофи в
Коментари Харесай

77 загинали и 419 ранени в района на Кресненското дефиле и пътя Благоевград-Сандански от 2012 г. до 2016 г.

77 са починалите, а 419 ранените при 1163 произшествия в региона на Кресненското дефиле и пътя Благоевград - Сандански от 2012 година до 2016 година

Това оповестиха на конференция Българската асоциация на потърпевши при произшествия дружно с още 15 неправителствени организации /НПО/. Организациите приканиха държавното управление, локалните управляващи и екологичните организации да погледнат в една посока, с цел да се построи Автомагистрала "Струма " в сектора на Кресненското дефиле. Представителите на другите организации се сплотиха към това, че планът за Кресненското дефиле би трябвало да е подобен, който да не лишава поминъка на локалните хора. Те разискаха и петте идейни плана за решение на обстановката за нов път през дефилето.

Повечето от НПО-та поддържат разновидността прочут като "Източния ", който планува опазване на едната лента в посока Гърция и създаване на обход източно от Кресна. Те се сплотиха и към това, че разновидността с тунел през Кресненското дефиле е недопустим поради земетръсната зона, в която ще се намира той и урановите залежи, които вършат земната маса радиоактивна поради съществуването на радон. Българската асоциация на потърпевши при произшествия разгласи и основаването на Подписка с апел за неотложно започване на създаване на автомагистрала през Кресненското дефиле. Тя беше подписана и от другите 15 НПО-та, взели присъединяване в конференцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР