75% от споразумението за Брекзит е договорено, съобщи посланикът на

...
75% от споразумението за Брекзит е договорено, съобщи посланикът на
Коментари Харесай

Ема Хопкинс: 75% от Брекзита е договорен

75% от съглашението за Брекзит е контрактувано, заяви посланикът на Обединено Кралство Англия и Северна Ирландия в България Ема Хопкинс. "Надеждата е да можем до октомври да затворим тези диспути ", добави Хопкинс.

Тя взе участие дружно с външния ни министър Екатерина Захариева в полемика на тематика „ Въздействието на Брекзит върху България – Какво ще се промени и какво ще остане същото “, проведена от Българска търговско-промишлена палата.

Захариева добави, че е значимо да се резервира безвизовото пътешестване на жители от Европейски Съюз във Англия. Външният ни министър означи, че е значимо след Брекзит административните процедури за жителите от Европейски Съюз, които желаят да останат и да живеят във Англия, да не бъдат скъпи и бюрократични.

Много са детайлите, които би трябвало да бъдат прегодоворени, призна министърът на външните работи и вицепремиер. Екатерина Захариева даде образец със самолетите - съгласно съглашение от 1970 година единствено по един аероплан дневно би трябвало да лети сред България и Англия.

Сега съглашението не се съблюдава поради по-либералното законодателство на Общността, само че след Брекзит ще се наложи преговорните екипи да се погрижат и за този проблем. За България един от целите в договарянията е статутът на българите, живеещи на Острова, да се урежда елементарно.

Дискусията даде експертен взор върху настоящото положение на договарянията по настоящи тематики като: какви ще бъдат провокациите и опциите за бъдещи стопански връзки на Обединено Кралство Англия и Северна Ирландия с Европейски Съюз и България, какъв ще бъде статутът и с какви права ще се употребяват българските жители в Обединеното Кралство след излизането от Европейски Съюз, по какъв начин ще бъдат наранени други основни браншове на стопанската система и публичните връзки.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР