75% от българите вярват в пророческите способности на Ванга. 40%

...
75% от българите вярват в пророческите способности на Ванга. 40%
Коментари Харесай

Проучване показа: 73% от българите чукат на дърво срещу нещастие

75% от българите имат вяра в пророческите качества на Ванга. 40% пък - че съществува скрито общество, което ръководи света. Данните са от изследване на проучвателен център " Тренд " по поръчка на " 24 часа " измежду 1004 души в интервала 1-7 март.

Данните демонстрират още, че 29% от българите имат вяра в съществуването на извънземни, а 14% - че извънземни живеят измежду хората. 19% пък са на мнение, че хората са установявали контакт с извънземни.

Социолозите записват високи равнища на религия във връзка с въпроси, свързани със свръхестествени качества на хора. Прави усещане, че и хората в най-младата възрастова група (18-29 г.) в огромен дял (63%) имат вяра в качествата на Ванга.

63% от българите имат вяра и в съществуването на хора със свръхестествени качества и надлежно малко над две трети в съществуването на хора, които имат качества да плануват бъдещето.

Малко над половината от българите считат, че има хора, които могат да лекуват със свръхестествени качества. Разполовено е мнението на българите във връзка с вярата в вълшебства.

66% обаче считат, че има изкуствено основаване на заболявания за продажба на нови медикаменти. По отношение на въпросите, свързани с Кемтрейлс и ХААРП, данните демонстрират високи дялове на непознаване на тематиката -  над 50%. Видно е че за българите тези въпроси са по-далечни и нямат построено мнение в тази посока. 

58% от българите показват, че човек е стъпвал на Луната, до момента в който 14% са на противоположното мнение.

33% е делът на тези, които имат вяра в прераждането на човек, като при дамите процентът е по-висок (40%) спрямо този на мъжете (25%).

36% показват, че имат вяра в съществуването на Рая и Ада. Данните демонстрират, че живеещите в дребните обитаеми места и селата са по-склонни да имат вяра в това за сметка на живеещите в столицата. Тук едно от вероятните пояснения е по-високата степен на набожност в дребните обитаеми места.

35% от българите заявяват, че са посещавали вещател, ясновидец, ходжа. В селата и дребните обитаеми места тази процедура още веднъж е по-разпространена.

Малко над една трета от българите имат вяра, че петък 13-ти носи злощастие. Подобно е и съотношението във връзка с суеверието, че черната котка носи злощастие. Малко над една трета от българите имат вяра и че счупеното огледало носи злощастие, като хората с по-ниско обучение са по-склонни да имат вяра за сметка на тези с по-висока просветителна степен.

73% от българите показват, че чукат на дърво против нещастие/беда, до момента в който 24% не го вършат. 12% пък хвърлят сол за шанс.

35% носят червен конец, като данните демонстрират също, че делът на дамите (49%) е доста по-висок по отношение на този на мъжете (21%), които го вършат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР