74-годишният Себастиан Пинера ще бъде погребан с държавни почести Бившият

...
74-годишният Себастиан Пинера ще бъде погребан с държавни почести Бившият
Коментари Харесай

Бившият президент на Чили е оцелял при падането на хеликоптера му в езеро, но се е удавил

74-годишният Себастиан Пинера ще бъде заровен с държавни почести
Бившият президент на Чили Себастиан Пинера е умрял от удавяне, откакто хеликоптерът, който той пилотираше, падна в езеро в южната част на страната през вчерашния ден, оповестиха през днешния ден от локалната прокуратура, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Патоанатоми от Службата по правосъдна медицина в южния град Валдивия през нощта направиха аутопсия на Пинера, преди тленните му остатъци да бъдат изпратени през днешния ден към столицата Сантяго, с цел да бъдат заровени с държавни почести.

" Ние като прокуратура към този момент сме в положение да осведомяваме обществеността, че повода за гибелта на някогашния президент Себастиан Пинера се дължи на задушаване поради престой под вода ", сподели пред кореспонденти локалният прокурор Татяна Ескивел.

Тя добави, че повода за хеликоптерната злополука към момента не е открита, само че съдебномедицинските данни им разрешават да работят " по евентуална версия ", а профилиран екип прави оглед на мястото на случая.

Пинера е умрял, тъй като не е напуснал претърпелия повреда хеликоптер, с цел да избави намиращите се в него пасажери заяви някогашната министърка от неговия кабинет Карла Рубилар, представена от чилийската национална телевизия и ТАСС.

" Сестрата на президента споделя, че последните му думи са били " скачайте първи, тъй като в случай че скоча с вас, хеликоптерът ще падне (върху всички ни), съобщи Рубилар.

Според радиостанция БиоБио Пинера схванал след излитането, че хеликоптерът е нередовен, и почнал да се снижава над езеро, с цел да даде опция на пасажерите да скочат. Освен някогашния чилийски президент на борда са се намирали сестра му Магдалена Пинера и негов другар дружно със сина си. И тримата са оживели.

Хеликоптерът с президента на Чили, управлявал в продължение на два мандата (2010-2014 и 2018-2022 г.), малко след излитането си падна в езерото Ранко, което се намира в туристическа зона в южната част на страната, в която с изключение на езера има гори и вулкани.

След като бъдат докарани в Сантяго, тленните остатъци на Пинера ще бъдат изложени за поклонение в някогашната постройка на чилийския Конгрес. Погребението на Пинера ще се състои в петък.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР