74- годишният известен художник от Вършец Георги Паунов - Паунеца

...
74- годишният известен художник от Вършец Георги Паунов - Паунеца
Коментари Харесай

Разкриха измамника, прибрал 70 картини на известния художник Паунеца от Вършец

74- годишният прочут художник от Вършец Георги Паунов - Паунеца подал тъжба в полицията, че е излъган по телефона. Още на 25 септември т.г. му се обадил мъж, който го въвел в подвеждане, като се показал за негов братовчед. Искал да му помогне в продажбата на картини.

Художникът предал на непознато лице за времето от 26 септември до 10 октомври на два пъти към 70 картини. Творецът изпитвал усложнения да откри пазар на картините си и даже изпитал наслада, че му се предлага такава опция. След няколко седмици телефона, по който комуникирал бил изключен. Така майсторът на четката схванал, че е станал жертва на машинация и изгубил доста скъпи свои произведения. По негови данни цената на картините е към 35 000 лева

В резултат на извършени издирвателни мероприятия е открито лице от гр. София, представящо се като Георги Паунов е направило опит да продаде част от отмъкнатите картини в магазин в гр. София, на бул. " Македония ". От осъществените дейности от чиновници на 6 районно управление (на МВР) на Столична дирекция на вътрешните работи в жилище, намиращо се се в гр. София, бул. " Македония ", благосъстоятелност на Жасмина С. на 65 години от гр. София, е открито лицето Младен М. на 69 години от гр. Плевен. Именно той е обвинен, че се показва за художника Георги Паунов от гр. Вършец. В жилището ченгетата намерили платната на художника- живописец, предмет на измамата - 20 броя картини от маслени бои, подписани от Паунов. Те са предадени с протокол за непринудено предаване.

Преди няколко години от градската изложба в курорта на същия художник са откраднати 22 картини.

Паунеца живее във Франция на остров Корсика, само че всяка година се връща в родното си място. Той е почетен жител на Вършец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР