74-годишна индийка роди близначки след изкуствено оплождане, съобщава БГНЕС. Ерамати

...
74-годишна индийка роди близначки след изкуствено оплождане, съобщава БГНЕС. Ерамати
Коментари Харесай

Невероятно: 74-годишна роди близначки в Индия СНИМКИ

74-годишна индийка роди близначки след изкуствено оплождане, оповестява БГНЕС. Ерамати Магаяма е жителка на щата Андхра-Прадеш. Директорът на болничното заведение, в която бебетата се появили на бял свят, разкри, че раждането е станало с Цезарово сечение.

"Операцията мина безпрепятствено. И майката, и новородените са здрави и няма никакви затруднения. Все отново майката е била настанена за малко в интензивното поделение, с цел да излезе от преживения стрес”, посочи медикът.

Мангаяма няма да може да кърми девойките и те ще получават мляко от донорска банка. Възрастната жена съумяла да износи и да роди децата, тъй като не страда от диабет и хипертензия.

Мангаяма и нейният 80-годишен брачен партньор Рая Рао се оженили на 22 март 1962 година През последните 57 години правили безуспешни опити да имат дете. Благодарение на изкуственото оплождане, дамата забременяла през януари тази година.

Така Мангаяма става най-възрастната жена в света, съумяла да износи здрави бебета. До момента този връх се държеше от друга индийка - Омкари Панвар. Тя роди на 70-годишна възраст през лятото на 2008 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР