74-годишен мъж от София почина, след като линейка се отзова

...
74-годишен мъж от София почина, след като линейка се отзова
Коментари Харесай

Мъж почина в болница, а преди това жена му чу Ми карайте си го там, тук ли да умре?

74-годишен мъж от София умря, откакто кола за спешна помощ се отзова на незабавното повикване за случая му с огромно забавяне, а в "Пирогов " отказали да го одобряват. Неговата брачна половинка Евелина Добрева написа намерено писмо до здравния министър, след което последва инспекция на болничните заведения.
Пред bTV Добрева описа, че се сблъскала с нечовешко отношение. "За професионализъм не мога да приказвам, за лекарска нравственос, за морал, за Хипократова клетва, за призванието на лекаря... нямам думи ", сподели тя.

На 16 септември Спас Добрев се почувствал зле и брачната половинка му звъняла неведнъж на незабавния номер 112, до момента в който час и половина след първото ѝ позвъняване най-сетне колата за спешна помощ пристигнала. Пациентът бил откаран в "Пирогов ", където безусловно ги изпъдили с крясъци: "Защо ни го карате? Не е за нас, карайте го на друго място! ". Причината била, че мъжът е с анемия и дни по-рано бил подложен на кръвопреливане в болница "Св. Иван Рилски ". Служителите в "Пирогов " декларирали на Добрева и незабавния екип: "Ми карайте си го там, тук ли да почине? "

В "Александровска болница " последвал съвсем същият диалог, само че в последна сметка пациентът бил признат и вкаран в реанимацията. Малко по-късно умрял.

Възмутена, Евелина Добрева написала отворено писмо до здравния министър Николай Петров, който ѝ се обадил в събота, въпреки че е в болничен, и изискал персонална среща, с цел да му опише за случая. Бил покъртен. След срещата разпоредил инспекции.

От столичната Спешна помощ обясниха, че в този ден са имали едвам 12 налични екипа за София и 275 повиквания. И от "Пирогов ", и от "Александровска болница " се въздържат от коментар до края на инспекциите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР