73% от пълнолетните българи одобряват призива на лидера на БСП

...
73% от пълнолетните българи одобряват призива на лидера на БСП
Коментари Харесай

„Галъп Интернешънъл”: Почти половината българи не вярват, че има чума по животните

73% от пълнолетните българи утвърждават апела на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за по-активно присъединяване на страната в стопанската система на страната, до момента в който единствено 21% са срещу. Това показват данните от национално внушителен телефонен сондаж на „ Галъп Интернешънъл ” измежду 800 души сред 30 юли и 1 август, заяви бТВ.

Като положителни ходове се показват още ветото на президента Румен Радев върху подложените на критика като лобистки промени в приватизационния закон (75% одобрение) и прекъсването на договорката за ЧЕЗ (64%). Далеч по-смесени са възприятията по въпроса с по-високия данък на бездимните цигари (едва 45% утвърждават, до момента в който 47% не одобряват).

„ Явно е, че българите чакат надалеч по-убедителна работа от страна на органите на властта и насърчават решителната интервенция на страната, само че без да губят ориентир за това, кои са областите, където страната би трябвало да се намеси, и кои – не. Отстояването на националния и публичен интерес се поддържа, само че не и непотребните регулации и тежести ”, пишат създателите на изследването.

Те откриват и „ сериозен проблем с доверието към всяка обществена информация у нас ”. Цели 48% от запитаните не имат вяра, че в Странджа има чума, а 68% са на мнение, че управляващите като цяло не са си свършили добре работата по отношение на епидемията по животните. 34 на 100 считат, че са срещали подправени вести през последната седмица.

Социалните митинги през последните седмици за близо 70% от запитаните са поради действителни проблеми, а единствено 8% виждат политически упоритости зад тях.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР