73-годишна жена от с. Обретеник е станала жертва на престъплението.

...
73-годишна жена от с. Обретеник е станала жертва на престъплението.
Коментари Харесай

Ало-измама с коронавируса: 73-годишна жена повярва, че спасява брат си

73-годишна жена от с. Обретеник е станала жертва на закононарушението. В районно управление (на МВР) – Бяла е стартирано досъдебно произвеждане, по тази причина че старата жителка на с. Обретеник е дала сумата от 1660 лв. на непознато лице, откакто е била заблудена по телефона, че брат й се нуждае от лекуване, защото се е разболял от новия ковид.
В диалог с пострадалата чиновниците на реда са документирали, че това се е случило няколко дни преди този момент - на 31 март, когато на домашния си телефон е получила позвъняване от чужд мъж. Той се показал за " лекар " и съобщил, че брат й е болен от ковид, сложена му е една животоспасяваща инжекция, само че незабавно би трябвало да бъде сложена втора инжекция.

Разговорът траял просълзен мъжки глас, който дамата оприличила на гласа на брат си и споделил, че тя би трябвало да му помогне. Разговорът още веднъж бил стихотворец от " доктора ", който обяснил за нуждата от слагането на втора животоспасяваща инжекция на стойност към 1500 лева Разговорите с " доктора " траяли повече от два часа, като той предиздвикал дамата да опакова 1600 лева в черна найлонова торбичка, които да съобщи на водача на кола, която ще спре пред адреса й.

На лидера тя предала парите и дала още 60 лева за услугата. След като изпълнила напътствията се прибрала. По-късно в диалог с щерка си схванала, че е излъгана.

Случаят е документиран от полицията и е почнала работа по него, като се проверява закононарушение по член 209, ал.1 от Наказателен кодекс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР