73 126 зрители изгледаха от трибуните на стадион AT&T в

...
73 126 зрители изгледаха от трибуните на стадион AT&T в
Коментари Харесай

След нокаут: Канело Алварес обедини три титли пред 73 126 зрители

73 126 фенове изгледаха от трибуните на стадион " AT&T " в Арлингтън, щата Тексас, Съединени американски щати успеха на Саул " Канело " Алварес над Били Джо Сондърс.

Мексиканецът реализира триумф откакто нокаутира в осмия рунд своя американски противник и към този момент някогашен притежател на Световната боксова организация (WBО) в суперсредна категория.

Снимка: Reuters

Победата направи Канело притежател на 3 пояса - на WBO, на WBC (Световен боксов съвет) и на WBA (Световна боксова асоциация). За да стане мексиканецът безспорен международен първенец в своята категория му липсва купата на Международната боксова федерация (IBF), която е владеене на американеца Кейлъб Плант.

Присъствието на над 73 000 фенове по трибуните е нов връх на Съединени американски щати за най-посетен боксов мач на закрито, макар пандемията от ковид. През 1978 година дуелът сред Мохамед Али и Леон Спинкс беше следен онлайн от 63 352 души.

Снимка: Reuters

Иначе Канело беше по-добър на кръга на стадиона на отбора по американски футбол " Далас Каубойс ". Съперникът му нямаше по какъв начин да продължи, откакто получи фрактура орбиталното дъно на дясното око.

Снимка: Reuters

За мексиканеца това е 56-та победа в 59 мача на професионалния кръг (37 с нокаут). Сондърс загуби за първи път на в професионалната си кариера след 30 победи.

След мача Канело се закани на непобедения Кейлъб Плант, чиято купа го дели от това да стане безспорен международен първенец в суперсредна категория.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР