720 хил. лв са отделени за рекламна кампания на българския

...
720 хил. лв са отделени за рекламна кампания на българския
Коментари Харесай

Чуждестранни инфлуенсъри ще рекламират българския туризъм

720 хиляди лева са отделени за рекламна акция на българския туризъм с задгранични инфлуенсъри. Това сподели министърът на туризма Илин Димитров.

Става дума за задгранични инфлуенсъри, които ще посетят страната ни и ще я показват в своите обществени канали. Има социална поръчка и за български инфлуенсъри, с които към този момент се работи. Един от тях е фотографът, станал прочут около коментара на Илон Мъск за Белоградчишките скали.

“Трябва да подхождаме по-иновативно и да използваме всички цифрови канали ”, безапелационен е Димитров.
Нужните средства за добра рекламна акция, която да разпространява туризма нас, са 90 млн. лв., пресметна министърът. “Когато стартираме да посрещаме по 15-20 млн. души, тогава тези пари ще се усилват ”, уточни той. “Всеки един лев, който влиза за туризъм в България, се умножава по 2.3 до 4 пъти в икомиката ни, изясни Димитров.

По думите му българите са преоткрили страната ни като туристическа дестинация.

“Имаме доста положителни триумфи в спа туризъм. Там, където спа туризмът е развъртян, няма сезонност. България е на второ място в Европа по минерални извори ”, разяснява той. “Преди няколко седмици беше признато виненият туризъм да бъде част от нематериалното културно завещание на България. До 1-2 седмици ще бъдат поставени и табелите от АПИ. Заедно с Министерството на културата за направени 12 винени маршрута ”, добави още Димитров.
Според последни данни през 2019 година - последната пред Коронавирус година - е имало 3 млн. 800 хиляди регистрации на български туристи. Тази цифра обаче се е нараснала през 2022 година - над 4 млн. и 200 хиляди

“Не единствено, че са преоткрили България, само че и броят им се усили тогава, когато всичко е отворено и може да се пътува свободно ”, сподели Димитров.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР