72-годишен шофьор отива на съд след като причини тежка катастрофа

...
72-годишен шофьор отива на съд след като причини тежка катастрофа
Коментари Харесай

Съдят шофьор заради три трупа на пътя Пловдив-Асеновград

72-годишен водач отива на съд откакто аргументи тежка злополука с три натрупа на пътя Пловдив-Асеновград. Прокуратурата внесе обвинителен акт против него, като следва съдът да насрочи дело.

Припомняме, че тежкото меле стана на 5 май 2019-а. Възрастният водач бил зад кормилото на мерцедес и карал в посока Пловдив. Част от правата била в ремонт, а придвижването се осъществявало в източното платно. В същото време в посока Асеновград се движела „ Тойота " с петима души - двама мъже и три дами. Те отивали в храм в Асеновград, с цел да участват на подписване на църковен брак.

Към 11 часа водачът на мерцедеса подхванал изпреварване, малко след което без да алармира ненадейно отклонил колата наляво и навлязъл в насрещната лента. Ударил мантинелата и предната дясна част на насрещно движещата се „ Тойота “. Другият водач отклонил колата, само че не съумял да избегне удара. В резултат починали трима души, а четвърти получил междинни телесни повреди.

Мерцедесът се движил със скорост 80 км/ч,, която е надвишавала с 20 км/ч позволената в този сектор, съгласно автотехническата експертиза. Освен това причина за злополуката е нахлуване в насрещната лента, без да има нужда от изпреварване или заобикаляне.

Ако се потвърди виновността на 72-годишния водач, го чакат от 3 до 15 години затвор.
Свързани вести Първи СНИМКИ от тежката злополука със починали край Пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР