70 процента от жертвите на трафик на хора от България

...
70 процента от жертвите на трафик на хора от България
Коментари Харесай

Обезпокоително: 70% от жертвите на трафик на хора от България са деца

70 % от жертвите на трафик на хора от България са деца, демонстрират данните на национална конференция, отдадена на предварителната защита и противодействието на трафика на хора.

 

Разследване на ARD разкрива, че за последните две години там са починали над 90 души

През 2022 година 63% от забърканите в тази престъпна активност са жертви на каналджийство.

В Европа наклонността също е притеснителна - 90% от жертвите на трафика на хора са дами и девойки.

Снимка: Getty Images

Според еврокомисаря по вътрешни работи Илва Кохансон единствено когато България стане пълновръстен член на Шенген, ще може съответно да се борим с трафика в Европейския съюз.

По думите ѝ скоро ще бъде наложително за всички страни членки да затегнат законите и наказванията за причинителите на тези закононарушения.

„ В гората се срещат начупени и аварирали коли. Явно са на хората, които дават превоза “, описа лесовъд

Вицепремиерът Мария Габриел, която провежда конференцията, посочи, че бюджетът на комисията за битка с трафика на хора е повишен със 194% и е обезпечено финансиране за предварителна защита. Темата е част от взаимния разговор сред България и Съединените щати. 

„ През последните десетилетия сме очевидци на задълбочаващи се рецесии – стопански, военни, екологични, демографски. Това от своя страна води до нарастване на случаите на трафик на хора, а методите за осъществяване на това закононарушение стават все по-разнообразни, което изисква бърз и съответен институционален отговор. Подобна наклонност следим и във връзка с контрабандата на мигранти. Практиката демонстрира, че постоянно незаконни групи се занимават и с двата типа незаконна активност, генерираща големи облаги “, сподели вътрешният министър Калин Стоянов. 

Само за юни и юли са предотвратени 47 000 опита за прекосяване на българо-турската граница

По думите му изключително внимание се отделя на подпомагането на жертвите. България поредно работи за предварителна защита и битка с тези закононарушения, представляващи сериозен риск за здравето и живота на хората и жестоко посягане към техните права и достолепие.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР