70 младежи от Гърция, Испания, Португалия, България, Румъния и Полша

...
70 младежи от Гърция, Испания, Португалия, България, Румъния и Полша
Коментари Харесай

ТУ-Варна представя морските си специалности на младежи от шест държави

70 младежи от Гърция, Испания, Португалия, България, Румъния и Полша ще имат опция да научат повече за образованието в петте морски специалности на Технически университет - Варна: „ Корабоводене “, „ Корабни машини и механизми “, „ Електрообзавеждане на кораба “, „ Логистика на водния превоз “, както и курсовете на Морския квалификационен център. Ще бъде показана и „ Корабостроене и морска техника ", изучавана само в ТУ-Варна. Тя е предпазена от страната и студентите, учащи се в нея не заплащат семестриални такси.

Целите на визитата на интернационалната младежка общественост са опциите за обучение и кариерно развиване в областта на морската промишленост.

Младежите ще бъдат посрещнати на 23.03.2023 година, 10:00 ч., в конферентната зала на постройка НУК в ТУ-Варна. Посещението ще продължи до 14.30 часа.

Домакини на срещата ще са: проф. доктор инж. Венцислав Вълчев, ректор на ТУ-Варна, доцент доктор инж. Илия Хаджидимов, декан на Корабостроителен факултет, ръководителите на катедрите: „ Корабостроене и корабни машини и механизми “, „ Корабоводене, ръководство на превоза и запазване чистотата на водните пътища “, „ Електроснабдяване и електрообзавеждане " и ръководителите на Морски квалификационен център, отделите " Чуждестранни студенти " и “Международна активност " и началник на център „ Връзки с бизнеса “ при ТУ-Варна.

На гостите ще бъдат показани профилираните симулатори, пробни и лабораторни комплекси в МКЦ към ТУ-Варна, тренажорите Корабен мостик и Динамично позициониране на кораба, които се употребяват за практическото образование на студентите от морските специалности в университета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР