7 са столичните училища от начален и прогимназиален етап, които

...
7 са столичните училища от начален и прогимназиален етап, които
Коментари Харесай

В София под карантина са 477 учители, от тях 288 са с положителен PCR тест |

7 са столичните учебни заведения от начален и прогимназиален стадий, които са минали на образование от разстояние в електронна среда по искане на шефовете и с позволение на Министъра на образованието и науката.

Тези данни изнесе по време на съвещанието на Софийския действен щаб за ограничение разпространението на COVID- 19 началникът на РУО - София Ваня Кастрева.

Нараства броят на карантинираните и инфектирани деца, възпитаници и учители. Към момента под карантина са общо 5834 деца и възпитаници от общо 154 учебни заведения и 66 детски градини. От тях с позитивен тест за COVID-19 са 295.

Карантинираните учители са 477, от тях 288 са с позитивен тест.

Кметът Фандъкова разпореди на дирекция „ Образование “ и РУО - София да предлагат на столичните шефове при над 20 % отсъстващи възпитаници да преминат на образование в електронна среда.

Продължават инспекциите за съблюдаване на ограниченията в комерсиалните обекти. „ Над 700 инспекции правят дневно чиновниците на Столичния инспекторат и районните полицейски ръководства в столицата. Като цяло в столичните магазини се съблюдават наложените условия за носене на защитни маски, разполагане на дезинфектанти и допускане на стеснен брои гости в обектите “ - сподели шефът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Кметът разпореди засилени инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограниченията и в местата за бързо хранене, които са намират в моловете и които притеглят огромен брой младежи.

„ Центърът за градска подвижност и Общинска полиция работят със седем екипа и инспекции за носене на маски са направени в 150 транспортни средства през последните два дни “, сподели шефът на ЦГМ Димитър Дилчев.

В пиковите часове екипи на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ подкрепят работата на полицията като управляват носенето на маски в метрото.

Екипи на дирекция АПП продължава и активността, обвързвана с извършване на покупки и доставка на артикули от първа нужда и медикаменти на възрастни и трудноподвижни хора. Дирекцията приема поръчки за извършване на покупки на храна и лекарства и от карантинирани лица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР