7 души бяха убити в колите си от паднали дървета

...
7 души бяха убити в колите си от паднали дървета
Коментари Харесай

Ураганни ветрове в Германия убиха 7 души

7 души бяха убити в колите си от паднали дървета и клони, повече от 30 са ранени поради мощна стихия, минала над Северна и Източна Германия.

Мощен циклон връхлетя няколко провинции с ураганни ветрове със скорост 105-115 км/ч, събори електрически стълбове, покриви и дървета. Свирепите пориви достигнаха до 140 км/ч при най-голямото гурманско пристанище в Хамбург.

В Хамбург са признати повече от 800 позвънявания до противопожарната работа. Жена е починала, откакто върху колата й била ударена от паднало дърво. Спътничката й е в болница. Жертви има и в Бремен – още веднъж от дървета, паднали върху колите им. 

Пожарната работа в Берлин разгласи изключително състояние и сподели, че е получила 50 незабавни позвънявания единствено за един час, а до края на деня се е отзовала на 705 зова за помощ.

" Дойче бан " спря придвижването на влаковете в пет провинции в Северна Германия - Долна Саксония, Шлезвиг-Холщайн, Бремен, Хамбург и Берлин. Бурята " Ксавие " спря придвижването и в източната част късно следобяд.

В Берлин стопираха няколко влака по линиите на метрото, а в края на деня спря и градската железница S-Bahn.

Десетки полети и от двете летища в столицата закъсняха или бяха анулирани. Отменени са интернационалните полети от летищата в Бремен и Хановер, а в град Вилхелмсхафен бурята събори 1000-тонен кран. 
Затворени са няколко пристанища, фериботите са спрени.

Заради бедствието два зоопарка в Берлин бяха затворени.

В няколко федерални провинции беше издадено предизвестие към гражданите да не излизат от домовете си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР