69-годишният инженер д-р Гилбърт Левин (Dr. Gilbert Levin) е известен

...
69-годишният инженер д-р Гилбърт Левин (Dr. Gilbert Levin) е известен
Коментари Харесай

Д-р Гилбърт Левин е убеден, че животът на Марс е открит още през 1976 г.

69-годишният инженер доктор Гилбърт Левин (Dr. Gilbert Levin) е прочут с това, че е началник на галактическата Програма Викинг, която надлежно през 1975 година и 1976 година изпраща два проучвателен апарата на Марс.Тези апарати взели проби от марсианската атмосфера и почвата. От тази стратегия се получават първите висококачествени фотоси на повърхността на Червената планета.Орбиталният модул на Викинг, наред с други неща, направил фотографията на известното Лице на Марс, към което в продължение на няколко десетилетия протичат гневни полемики.

 Лицето на Марс
Лицето на Марс Марсианските станции изключително деликатно проучват проби от почвата, с цел да открият микроорганизми. Но, е декларирано, че нищо сходно не е открито на Червената планета, и че това е мъртва планета.

 Една от фотосите на повърхността на Марс, направена от апарата Viking-1
Една от фотосите на повърхността на Марс, направена от апарата Viking-1 Гилбърт Левин не е склонен с оповестените резултати и се опитал да ги оспори. През 1997 година, той пуска собствен Доклад, в който написа, че опитът „ Викинг “ за разкриване на живот на Марс в действителност дава позитивен резултат.Вярно е, че думите му нямат резултат върху управлението на НАСА, макар, че престижът на доктор Левин е огромен.
Освен това, даже при публично оповестените резултати от опитите на Програма Викинг, не всичко върви безпрепятствено. Например, в почвата е открита ненадейно висока химическа интензивност, което разумно би се очаквало от канара, наситена с микроорганизми.Четете още: На фотография на Марс е видяна течна вода. Защо НАСА мълчи …? Също по този начин, опитът за разбор на газообмена демонстрира, че равнището на О2 в атмосферата на Марс е 15 пъти (!) по-високо от предстоящото. Което значи, че на Червената планета има живи организми, които създават О2. Но, в последна сметка, това било приписано на химични реакции в наситената с желязо марсианска почва.

 Д-р Гилбърт Левин
Д-р Гилбърт Левин Друга чудноватост демонстрира опита с въглеродни изотопи. Марсианската почва е изложена на въглеродния изотоп 14 и осветявана със светлина, симулираща светлината на слънцето.При земни условия, микроорганизмите в почвата стартират интензивно да всмукват въглерод. Това може да се види след нагряване на пробите и разкриване на всмукания въглерод. При марсианската почва, същият опит е доста чудноват. В някои случаи въглеродът се усвоява, само че в други – не.Според Левин, най-малко четири разбора за микроорганизми в проби от марсианската почва са били позитивни.Неотдавна, Гилбърт Левин даде ново изявление за списание Scientific American, в което повтори, че животът участва на Марс. Бившият академик от НАСА споделя: “Кое потвърждава, че на Марс липсва живот? Удивително е, тъй като няма такова. Лабораторни проучвания демонстрират, че някои сухоземни микроорганизми могат доста добре да оцелеят и да се развъждат на Марс. ”

 Снимка на повърхността на Марс, направена от апарата Viking-1
Снимка на повърхността на Марс, направена от апарата Viking-1 Според Левин, съществуването на живот на Марс, най-малко под формата на микроорганизми, е потвърдено и по-късно, от други галактически апарати спуснати на Червената планета. Например, откритите следи от вода, а по-късно и остатъци от избрани органични молекули, които са открити на Марс през 2000 г.Любопитно е, че новото устройство, което НАСА възнамерява да изпрати на Марс през 2020 година, към този момент няма да организира проби за разкриване на следи от живот на Червената планета. Гилбърт Левин е доста сюрпризиран. Той споделя: “В сходство с открития протокол, смятам, че би трябвало да се положат всички старания, с цел да продължим да правим опити за разкриване на живот на Марс, и в идната задача за изследване. ”Левин предлага апаратът да се оборудва с доста по-точни принадлежности за разкриване на следи от микроорганизми в марсианска почва.Освен сюрпризиран, той изрича и подозрения, за какво НАСА не желае да продължи да търси живот там? Или това е единствено формалната версия?
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР