672 са общо лекарите на първа линия, които вече са

...
672 са общо лекарите на първа линия, които вече са
Коментари Харесай

672 лекари са ваксинирани срещу Covid-19 в първия ден

672 са общо лекарите на първа линия, които към този момент са имунизирани против Covid-19 през първия ден на имунизацията. Първи на имунизацията се подложи здравният министър, последваха го огромна част от шефовете на лечебни заведения в София и страната.

Ваксинирането против новия ковид у нас през днешния ден продължава на територията на цялата страна, която е разграничена на общо 6 района, като 3 от тях – София, Пловдив и Бургас, към този момент получиха своите ваксини.

Очаква се през днешния ден това да се случи във Варна, Велико Търново и Враца. В Александровска болница в София имунизациите стартират в 8 ч. сутринта, заяви БТВ.

Първите имунизирани във Варна и Търговище ще бъдат лекари. Ваксините в региона на Велико Търново, който включва още Плевен, Ловеч, Габрово и Русе ще бъдат получени през днешния ден по обед. Предвидени са 40 флакона за 200 души на първа линия. 

В Ямбол и Сливен имунизацията започва още тази заран. Първите 100 дози ще бъдат сложени на медици и персонални лекари, като шефът на локалното РЗИ ще се имунизира първи.

85 дози от имунизацията към този момент дойдоха в РЗИ Хасково. По лист в Хасковска област предпочитание да се имунизират до в този момент са изявили над 600 души медицински личен състав.

В Смолянско първите имунизации ще стартират тази заран с петима медици в имунизационния кабинет на РЗИ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР