, 67-годишният продуцент, чиито сексуални злоупотреби разбуниха духовете в Холивуд,

...
, 67-годишният продуцент, чиито сексуални злоупотреби разбуниха духовете в Холивуд,
Коментари Харесай

Анабела Шиора за Уайнстийн: Показанията ми бяха болезнени, но необходими!“

, 67-годишният продуцент, чиито полови злоупотреби разбуниха духовете в Холивуд, беше приет за виновен в изнасилване и полова насила, и най-накрая влезе в пандиза. Въпреки присъдата, той все отново беше разгласен за невинен по най-сериозното обвиняване - " многократно сексуално посягане ". 



Актрисата Анабела Шиора , която закупи особена известност със сериала " Семейство Сопрано ", свидетелства, че е била изнасилена от продуцента при започване на 90-те години в дома ѝ в Ню Йорк. Когато го срещнала месец по-късно, тя го нападнала за случилото се, само че той ѝ отвърнал заплашително, че каквото и да се е случило, оставало сред тях.

За показанията си на свидетелската пейка, актрисата добави: " Говорех от мое име, подкрепяна от силата на повече от 80-те жертви на Харви Уайнстийн в сърцето си. Докато се надяваме на поредност от присъди, които да доведат до абсолютната правдивост, не можем да съжаляваме нито за момент, че сме нарушили мълчанието си. Защото, в случай че изговорим истината за властта, проправяме път на по-справедливата просвета, освободена от бича на насилието над дами. "

В хода на показанията Шиора даже разказа история, че през 1997 г. по време на кинофестивала в Кан Уайнстийн се появявил неочаквано в хотелската ѝ стая по долни дрехи и с бутилка бебешко олио в ръка, явно пренебрегвайки предишните реакции на актрисата. 



Рози Перес, другарка на Шиора, която е знаела за изнасилването, употребява обществените мрежи, с цел да поздрави актрисата за смелостта ѝ:  " Харви Уайнстийн е бил с белезници и е отведен в пандиза! ", написа тя. " Поздравявам и нея, и всички, които се изправиха безстрашно против него. Това не е задоволително, само че оживелите набират храброст! Това все пак е огромна победа! "

" Анабела Шиора е воин ", каза Дебра Кац, адвокатката, която представляваше една от шестте дами, които свидетелстваха, че Уайстийн ги е нападнал полово:  " Тя събра изключителна смелост да се изкаже. Тя беше вторият очевидец по делото, а нейната история безспорно зададе звук. Никой, който е бил очевидец на показанията на Анабела, не може да се застъпи за другата страна. "  

След оповестяване на решението на правосъдните заседатели,  от които седем мъже и пет дами, съдията нареди продуцентът незабавно да бъде изпратен в пандиза, където да изчака и оповестяването на окончателната присъда. Очакват го сред 5 и 25 години затвор по това дело, само че в това време Уайнстийн ще би трябвало да дава отговор и по други обвинявания - в обезчестяване и полово посягане над две дами през февруари 2013 година в Лос Анджелис.

 
Успя ли #MeToo да промени Холивуд?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР