66-годишен мъж е осъден на затвор, защото ползвал фалшива лична

...
66-годишен мъж е осъден на затвор, защото ползвал фалшива лична
Коментари Харесай

Спипаха издирван престъпник с фалшива лична карта

66-годишен мъж е наказан на затвор, тъй като употребил подправена персонална карта.

Обвиняемият Х.Д. бил разгласен за общодържавно търсене, откакто бил наказан да изтърпи присъда „ отнемане от независимост “ в затвор и не било открито местонахождението му.

На 15.10.2020 година към 09,30 часа в ж.к. „ Младост 1 “ в София, чиновници от бранш „ Издирване “ в Отдел „ Криминална полиция “ при ГДНП забелязали обвиненият Х.Д. да се качва в лек автомобил. Те отишли при него и създали инспекция, в хода на която го попитали по какъв начин се споделя и му поискали документ за идентичност. Х.Д. декларирал, че името му е А.П. и дал персонална карта на която бил притурен тип, че е издадена на името на А.П., само че била със фотографията на Х.Д.

В хода на следствието са направени експертизи, които посочили, че персоналната карта, която Х.Д. употребил не е същинска и не е направена според въведените правила и стандарти за сформиране на български персонални карти.

Софийски областен съд призна обвинения за отговорен по повдигнатите му обвинявания и наложи на Х.Д. наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 години, което той следва да изтърпи дейно при първичен „ непоколебим “ режим. Това оповестиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР