65 партии и 9 коалиции подадоха документите си в Централната

...
65 партии и 9 коалиции подадоха документите си в Централната
Коментари Харесай

ЦИК: 65 партии и 9 коалиции са подадали документи си за участие в местни избори

65 партии и 9 обединения подадоха документите си в Централната изборна комисия за присъединяване в идните локални избори на 29 октомври. Крайният период за това изтече през днешния ден.

Срокът за регистрация на кандидатските листи в общинските изборни комисии е 26 септември.

Заместник-председателят и представител на Централната изборна комисия Росица Матева направи съпоставяне с броя на участниците в конкуренцията в този момент и на предходни локални избори:

" През 2019 година общо подали документи за регистрация са 64 партии и 8 обединения, като от тях са позволени до изборите, регистрирани са 59 партии и 7 обединения, а през 2015 година са били регистрирани 71 партии и 3 обединения от подали документи 81 партии и 3 обединения ".

Приемането на заявките за регистрация на политическите обединения стартира на 4 септември.

Днес ЦИК записва всички партии и обединения, които са подали документите си за присъединяване в идния избор, в изискванията на по този начин наречената неприключила инспекция, а на следващия ден ще изпрати листата им в общинските изборни комисии, заяви БНР.

Ако дадена политическа групировка не е записана в ЦИК, тя не може да се записва след това в ОИК и да взе участие в локалните избори.

Партиите, обединенията, локалните обединения и инициативните комитети подават заявки за регистрация в ОИК до 17:00 часа на 18 септември.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР