65% от учителите у нас са били жертва на насилие.

...
65% от учителите у нас са били жертва на насилие.
Коментари Харесай

Глад за учители: След 7 г. няма да достигат 39 хиляди

65% от учителите у нас са били жертва на принуждение. Това заяви шефката на Синдиката на българските учители Янка Такева при разкриване на полемика отдадена на младите педагози, която се организира в столичното 119 – о СУ "Акад. Михаил Арнаудов ".
Глад за 39 хиляди учители се чака след седем години, добави още тя. Такева изясни още, че сега 20 хиляди студенти следват педагогика, само че даже и всичките те да влезнат в класните стаи, няма по какъв начин да покрият недостига от фрагменти.
3500 млади учители са влезнали в класните стаи през актуалната образователна година, заяви от своя страна синдикалистът Оля Ангелкова. Тя изясни, че са нужни промени, тъй че младежите да бъдат привлечени към учителската специалност. На първо място Ангелкова съобщи нуждата от почтено възнаграждение, след което положителните условия за труд, модернизиране на учебните заведения и други
Янка Такева заяви още, че 98% от преподавателите у нас са с магистърска степен на обучение, а 12% имат тапия за второ висше.
Шефката на СБУ засегна и въпроса за неправителствените организации. Тя съобщи, че е извънредно време да се вкара ред за тяхното допускане в учебно заведение, тъй като влизали когато и да е на денонощието и желали учителите да извършват дилемите им, написа "Монитор ", представен от Dnes.bg.
Миналата година до шефовете в столицата беше спуснато напътствие, което гласеше, че визитите в учебно заведение, отвън представителите на държавна власт, следва да се реализират след поддръжка на министъра на образованието и/или на началника на Регионалното ръководство по обучение в София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР