65-годишната Лора Линч, която е една от основателките на култовата

...
65-годишната Лора Линч, която е една от основателките на култовата
Коментари Харесай

Основателката на култова американска група загина в катастрофа

65-годишната Лора Линч, която е една от основателките на паметната кънтри група от Съединени американски щати Dixie Chicks, е починала в автомобилна злополука покрай град Ел Пасо, Тексас. Лошата вест заяви Агенция Франс Прес.

Музикантката е управлявала автомобила без защитен колан и е починала на място в резултат на преден конфликт.

" Шокирани и натъжени сме да научим за гибелта на Лора Линч ", написа групата в обществените мрежи. " Лора беше ярка светлина... нейната заразителна сила и комизъм придадоха искра на ранните дни на нашата група. Неоспоримите й гении ни помогнаха да излезем от кръчмите по ъглите на улиците и да се качим на сцените в Тексас и в Средния Запад ", се споделя в изказването на групата в Instagram.

Линч основава известната група през 1989 година в Далас дружно с Робин Лин Мейси и сестрите Марти и Емили Ъруин. До 1995 година тя е вокалист и басист в групата, изпълняваща кънтри и блуграс музика.

Линч записва три албума с " Дикси чикс ": Thank Heavens for Dale Evans, Little Ol` Cowgirl и Shouldn`t a Told You That. Групата придобива международен триумф през 1998 година с албума Wide Open Spaces. През 2020 година " Дикси Чикс " се преименува на " Дъ Чикс " (The Chicks).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР