64-мата членове на Националния съвет на БСП, които поискаха присъствено

...
64-мата членове на Националния съвет на БСП, които поискаха присъствено
Коментари Харесай

И все пак пленум ще има: 64-мата от БСП излязоха с имената си срещу ръководството

64-мата членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия, които желаеха присъствено привикване на съвещание на следващия ден от 14.00 часа, излязоха с позиция и застанаха с имената си, предизвикани от известието на партийното управление.
Още по темата
В писмото, изпратено до медиите, се отхвърля изказванието на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, че настояването им за привикване на съвещание не е подадено по разпоредбите.

" На 20 ноември 2021 година, в 18.11 ч. на имейла на деловодството на Народно събрание на Българска социалистическа партия ([email protected]) е изпратено съобщение, с което се афишира свикването на присъствено съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия, подписано от 64 членове на Народно събрание. Същите са изпратили самостоятелни имейли до [email protected], каквато е практиката, открита от управлението на партията за неприсъствени съвещания ", декларират 64-мата социалисти. Те съставляват даже малко повече от нужната 1/3 от членовете на пленума за привикване на Национален съвет.

" Всеки един от 64-ата е изпратил тази своя позиция и на нашия мейл, с цел да се избегнат точно спекулации като днешната. Искането е изпратено от упоменатата е-поща, само че от името на подписалите се. Иначе на " Позитано " 20 чудесно познават този имейл адрес, на който по този начин или другояче изпращат всичките си прессъобщения ", пишат още в позицията си от вътрешната съпротива на Корнелия Нинова.

" Сайтът socialisti.bg е основан от членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия и взе интензивно присъединяване в последните три предизборни акции на партията - в това число извънредни изявленията и отразяване на дейностите на членовете на същото това Изпълнително бюро. И това е направено със лични сили и средства, без да е пожелан или получен нито един лев от централата на Българска социалистическа партия ", пишат още основателите на изключителния пленум.

И напомнят: " Уставът на Българска социалистическа партия е безапелационен. Съгласно чл.32, алинея 8 Националният съвет се привиква по искане на една трета от членовете на Народно събрание. ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия не е органът, който да се произнесе по събраната подписка от 64 членове на Народно събрание и няма право да лимитира провеждането му. "

Под позицията на Инициатива " Социалисти за развита България " личат имената на изявени членове на партията, някогашни депутати и членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Сред тях са Светлана Шаренкова, на водача на БСП-София Калоян Паргов, Весела Лечева, Дора Янкова, Кирил Добрев, Георги Търновалийски, Милко Недялков и други.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР