64-мата членове на Националния съвет на БСП, които искаха днес

...
64-мата членове на Националния съвет на БСП, които искаха днес
Коментари Харесай

Отложиха пленума, който искаше да уволни Корнелия Нинова

64-мата членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия, които желаеха през днешния ден да се организира съвещание за незабавното премахване на Корнелия Нинова като ръководител на партията, са го отдръпнали настояването си. Причината по тази причина са нещастията от последните 24 часа. Вчера в село Рояк, край Дългопол, при пожар починаха 9 възрастни, а тази нощ зверска злополука с туристически рейс на автомагистрала Струма лиши живота на 46 македонски жители.
Днес е време за безмълвие и примирение. Ще ви уведомим навреме за нова дата. Изказваме най-искрени съболезнования на фамилиите на починалите и пожелаваме бързо възобновяване на ранените, се споделя в формалната позиция на членовете на Народно събрание на Българска социалистическа партия, входирали настояването за насрочване на присъствено съвещание.
Така двата трагични случая най-малко първоначално ще спасят поста на Нинова. Лидерът на Столетницата разгласи, че дава оставка, само че досега не е входирала подобен документ в деловодството на Позитано 20. Освен това тя желае да продължава да води алените до провеждането на 50-ия конграс на партията, който е плануван за 22 януари.
В същото време доста от деятелите на Столетницата упорстват Нинова да си тръгне час по-скоро и да не се меси в договарянията за сформиране на съдружно държавно управление. Според тях точно ръководителят на Българска социалистическа партия носи отговорността за супер слабия резултат на парламентарните избори и за превръщането на партията в треторазреден политически индивид.
На 14 ноември Българска социалистическа партия получи малко над 10 % от гласовете и ще има единствено 26 депутати в 47-ото Народно заседание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР