62-годишен французин оцеля в продължение на 16 часа в морето

...
62-годишен французин оцеля в продължение на 16 часа в морето
Коментари Харесай

Спасиха 62-годишен мъж, оцелял 16 часа под преобърната лодка в Атлантическия океан


62-годишен французин оцеля в продължение на 16 часа в морето благодарение на въздушен балон в лодката си, откакто тя се прекатурна, оповестява Би Би Си.

Дванадесетметровият кораб, който отплавал от португалската столица Лисабон, изпратил сигнал за злополучие късно вечерта в понеделник от Атлантическия океан.

Испанската брегова защита разкрила преобърнатата лодка, само че морето било прекомерно бурно, с цел да го избави, тъй че морякът трябвало да изчака до сутринта.

Според водолазите от бреговата защита оцеляването на мъжа е било " на границата на невъзможното ".

Лодката му изпратила сигнал за злополучие в 20:23 ч. локално време в понеделник, на 14 благи (22,5 км) от островите Сисаргас, покрай северозападната испанска област Галисия.

Спасителен транспортен съд, на борда на който има петима водолази, както и три хеликоптера, се отправили на път, с цел да открият и спасят мъжа, чието име към момента не е оповестено.

Един водолаз бил качен на корпуса на кораба, с цел да търси признаци на живот, а мъжът дал отговор с боричкане от вътрешната страна.

Морето било бурно, а слънцето залязло, по тази причина избавителният екип прикрепил към кораба балони с плавателна мощ, с цел да не потъне, и изчакал до сутринта.

Мъжът е откаран в болница, откакто е бил избавен. На идващия ден двама водолази са се гмурнали под лодката, с цел да оказват помощ на моряка да излезе, който намерили облечен в неопренов костюм за оцеляване.

Испанското сдружение за морска сигурност и избавяне заяви в Туитър: " Всеки избавен живот е най-голямата ни премия ".

Висенте Кобело, член на екипа за специфични интервенции на бреговата защита, съобщи, че морякът е влезнал във водата " по лична самодейност ". Но Кобело добави, че водолазите са помогнали на моряка да бъде изваден, защото му е било мъчно да излезе от костюма си.

Спасителният екип го е транспортирал по въздуха и за малко е бил откаран в болница за прегледи.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР