613 потребители - възрастни хора в невъзможност за самообслужване и

...
613 потребители - възрастни хора в невъзможност за самообслужване и
Коментари Харесай

613 потребители са обхванати в проекта „Грижа в дома в община Варна“

613 консуматори - възрастни хора в неспособност за самообслужване и лица с увреждания, получават интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда. За тях се грижи екип от експерти и спомагателен личен състав с обща бройка 111 лица. Дейностите са част от плана „ Грижа в дома в община Варна “, който се осъществя по стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027 и е на стойност 3,3 млн. лева, 100% безплатна финансова помощ.

Грижата в домашна среда е комплекс от услуги, които включват: посещаване от здравна сестра, съветник „ здравословно хранене “, психолог, рехабилитатор, домакински асистент и помощник „ обществена работа “, като на всеки консуматор се дават почасово услуги, съгласно предварителна самостоятелна оценка на потребностите, направена от мултидисциплинарен екип от експерти, оповестиха от дирекция „ Социални действия “ към Община Варна.

Капацитетът на услугата е 633 консуматори. Желаещите могат да аплайват по сегашен адрес, като е належащо да попълнят заявление-декларация (по образец), както и да показват документ за идентичност (за справка) и копие на медицински документи (при съществуване на такива). Повече информация на следните телефонни номера: 0884920867; 0884999050. Срокът на осъществяване на плана е до 03.01.2024 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР