60-метрова мартеница украси Лакатнишките скали. За втора поредна година свогенските

...
60-метрова мартеница украси Лакатнишките скали. За втора поредна година свогенските
Коментари Харесай

60-метрова мартеница краси Лакатнишките скали

60-метрова мартеница украси Лакатнишките скали. За втора поредна година свогенските села Гара Лакатник и Миланово означават дружно по този метод Баба Марта.
 
Мартеницата колос е сътворена с общи старания – платът е подаяние, а зад шевната машина застава Йорданка Тодорова. " Изработката ми лиши два месеца. Първоначално концепцията беше да е 40 метра, само че се оказа малко по-дългичка ", сподели Тодорова пред. Алпинистите, взели участие в рисковото втурване на мартеницата, потвърдиха, че е с 20 метра по-дълга от плануваното.
 Мартеница Лакатник Лили Кръстанова, lakatnik.info
Усилията на алпинистите пък бяха възнаградени с бурни овации на събралите на площада в Лакатник дребни и огромни фенове от близо и надалеч.
 
Местните се надяват новата облага да притегли още повече туристи.

 Мартеница Лакатник Лили Кръстанова, lakatnik.info-->
 
Мартеницата е ушита предходната година, когато поражда и концепцията, показва Lakatnik.info.

В основата на мероприятието и тази година са ПСС към БЧК – отряд Лакатник и доброволци алпинисти, които способстваха за реализирането на празника безплатно.  

 Мартеница Лакатник Лили Кръстанова, lakatnik.info

За положителното въодушевление на всички посетители на празника се погрижиха децата от детската градина в Гара Лакатник и танцов състав към читалище „ Искърски пролом “ с ръководители Емил Петков и Даниел Павлов.

В емблема на празника, още предходната година, се трансфораха и двете Баби Марти от Миланово и Лакатник, които приветстваха всички присъстващи и раздаваха обичайни мартеници.

 Мартеница Лакатник Лили Кръстанова, lakatnik.info
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР