60-годишен мъж от ромския квартал Изток в Кюстендил, който не

...
60-годишен мъж от ромския квартал Изток в Кюстендил, който не
Коментари Харесай

Починал от коронавирус смрази ромите в Кюстендил

60-годишен мъж от ромския квартал " Изток " в Кюстендил, който не е имал съпътстващи болести, само че е бил с пневмония, е умрял. Издъхнал през нощта на петък против събота, съобщи шефът на МБАЛ „ Д-р Никола Василиев " доктор Александър Величков. По негови думи мъжът не е имал съпътстващи болести, само че е бил с пневмония.

„ Той бе измежду първите открити в ромския кв. " Изток ", само че постъпи едвам на идващия ден през Спешния център. За страдание при него нещата се развиха доста бързо ", сподели доктор Величков, представен от infomreja.bg. По последни данни, в Кюстендил са открити 19 нови случая на инфектирани с ковид. Огнище на болестта в града е квартал " Изток ", който от 22 часа в петък е под цялостна обсада.

Първоначално жителите му се опълчиха на ограничаващите ограничения и започнаха да недоволстват, че са неоснователни. " К`ва карантина, к`ъв ковид. Ние сме здрави и всичко е измислица ", възмущаваше се гражданин на махалата при слагането на КПП-тата. По последни данни на регионалния шеф Виктор Янев в квартала към този момент няма напрежение. Новите случаи са на хора, които са контактни на живеещи в квартал " Изток ". Живеещите там ще могат да вървят на работа, само че би трябвало да бъде проведен превоз, тъй че да не се основават предпоставки за разнасяне на болестта. Забраната за овакантяване на квартала без основателна причина е в действие до 30 юни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР