6 сигнала са постъпили до този час на горещия телефон

...
6 сигнала са постъпили до този час на горещия телефон
Коментари Харесай

Силният вятър събори дървета, вдигна предизборни палатки и обърна тир

6 сигнала са постъпили до този час на горещия телефон на Община Стара Загора във връзка със мощния вятър, заяви Пламен Тодоров, шеф отдел „ Опазване на публичния ред “ пред БНР.  Всички сигнали са за паднали дървета и счупени клони, само че върху тревни площи. Няма потърпевши хора или коли и не са нанесени вреди, посочи Тодоров.

Поривите напразно събориха по пешеходната централна улица на Стара Загора и огромна част от предизборните шатри и пропагандните материали на участниците в идните локални избори.

8 сигнала за паднали дървета и клони в Пловдив вследствие на мощния вятър са получени тази заран, заяви шефът Веселин Козарев. Едно от тях е до Дома на техниката на ул. „ Гладстон “. Дървото е пречупено в основата и е паднало на пътното платно. Друго дърво се е прекършило до Съдебната палата на бул. „ Шести септември “, осведоми БНР.

Засега потърпевши хора и вреди няма. На място са изпратени екипи на общинското дружество, които да отстранят нападалите дървета и клони. От пловдивската пожарна оповестиха, че при тях сигнали няма, като се изключи един в Хисаря, където мощният вятър също е съборил едно дърво, само че вреди не са нанесени.

Вятър с пориви до 90 километра в час духа в Сливен. Рано сутринта клон е паднал върху автомобил на бул. „ Христо Ботев “. Нанесена е материална вреда, за благополучие няма потърпевши. Паднало е и дърво на бул. „ Георги Данчев “, само че няма нанесени вреди. Дърветата са отстранени от екипи на пожарната. За малко придвижването по двата булеварда бе спряно. Час преди обяд, няма подадени сигнали за вреди в обитаемоте места на общината. Очаква се до края на деня вятърът да утихне.

Силният вятър у нас обърна тежкотоварен камион с ремарке. Инцидентът е станал на Подбалканския път, покрай село Чинтулово. Към този миг няма данни за потърпевши хора. По пътя има доста паднали клони.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР