6-годишният Зизу Бергс надали някога си е представял, че ще

...
6-годишният Зизу Бергс надали някога си е представял, че ще
Коментари Харесай

Бергс: Наричах се мини Рафа Надал и носех екипите му; нямате идея колко специално беше

6-годишният Зизу Бергс едва ли в миналото си е представял, че ще има шанса да се изправи против Рафаел Надал, до момента в който е следил по какъв начин Рафа е завоювал дебютната си купа на Ролан Гарос. Именно този миг се явява основното ентусиазъм за белгиеца да преследва кариера в тениса и през вчерашния ден той сбъдна една своя детска фантазия, излизайки против Матадора на централния корт в Рим.

Световният номер 108 сподели сериозния си капацитет и не беше чак толкоз надалеч от реализиране на ефектен успех над 10-кратния първенец в шампионата, единствено че любимецът беше по-солиден в най-важните моменти и не разреши изненадата да стане факт. Изглежда въпреки всичко квалификантът ще остане единствено с позитивни мемоари от това незабравимо за него преживяване, съдейки по последното му изявление:

" Истината е, че изживях една фантазия. Целият този мач беше един от тези тенис клипове с най-хубави моменти. Изключително признателен съм, че повеждам този метод на живот, тъй като през днешния ден тенисът ми даде опция да срещна своя кумир. Гледал съм всички мачове на Надал по малкия екран, когато бях дребен и се назовах " мини Рафа Надал ". Носех безусловно същите облекла като него и постоянно молех родителите си да ми купуват неговата екипировка. Няма потребност да ви споделям какъв брой специфичен миг изживях. Казах му, че беше голяма чест и се веселя за него " - съобщи Бергс в ефира на Tennis Channel.

Zizou Bergs to Rafa Nadal at the net after their match in Rome:

“Incredible honor. I’m so happy for you ”
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР