6 апостила са издадени от Областна администрация Стара Загора от

...
6 апостила са издадени от Областна администрация Стара Загора от
Коментари Харесай

6 апостила е издала областна администрация в Стара Загора

6 апостила са издадени от Областна администрация Стара Загора от началото на 2019 година. До 31 декември предходната година тази услуга се извършваше единствено от Министерството на външните работи.
Като мярка за възстановяване на административното обслужване и за понижаване на административната тежест за жителите документите, издавани от кметове и общински администрации, се удостоверяват с апостил от регионалните администрации.
Цената на услугата е 15 лв., за бърза - в границите на 8 часа, цената е 22,50 лв., а за експресни - 30 лв.. Заявлението-образец за услугата е оповестено на уеб страницата на регионалната администрация в раздел “Административни услуги”.
„ Апостилът” е легализация (печат) върху документа или върху приложение към него. С него се удостоверява истинността на подписите и печатите, положени в документа и има тъкмо избрани реквизити, безусловно идентични за всички страни, подписали Хагската спогодба от 5 октомври 1961 година и легализират своите документи с този щемпел. България е страна по Хагската спогодба от 30 април 2001 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР