6.4% от най-популярните рутери, продавани в Amazon използват паролите по

...
6.4% от най-популярните рутери, продавани в Amazon използват паролите по
Коментари Харесай

Много Wi-Fi рутери днес все още използват фабричните си пароли

6.4% от най-популярните рутери, продавани в Amazon употребяват паролите по дифолт, сложени от производителя. Това е заключението от изследване, направено от страна на през юни. Или, както показват ESET, това са един от всеки 16 wi-fi рутера в Интернет. Успешната офанзива към тези устройства за разнообразни цели може да бъде извършена посредством обществено налична информация, която всеки може да откри.

Comparitech употребява известни принадлежности, като SHODAN и ZoomEye, с цел да сканират интернет пространството за наличието на 12 от най-популярните рутери, продавани в Amazon, след което изгтвят специфичен скрипт, с цел да се опитат да влязат във всяко едно от тези устройства. Те тестват общо 9 927 рутера, като съумяват да влязат в обслужващите им конзоли при 635 от тях. „Резултатите ни сочат, че някои производители на рутери наподобява са по-настоятелни от други при политиките им за промяна на паролите за обслужване, които идват с тях“, написа Пол Бишоф от Comparitech.

От тестваните от тях устройства, с две марки и модели устройства те имали нулев триумф: Asus RT и MikroTik. На противоположната страна на класацията обаче личат имената на NetGear Ethernet Plus Switch (с над 18% триумф за регистриране при тестваните устройства), XFinity (17.50%) и ZTE ZXV10 (15.60%).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР