6+2 формации се очертават да са с парламентарно представителство в

...
6+2 формации се очертават да са с парламентарно представителство в
Коментари Харесай

„Тренд“: ГЕРБ утвърждава първата си позиция, води с близо 10% пред ПП

6+2 обединения се обрисуват да са с парламентарно посланичество в 48-ото национално заседание. ГЕРБ-СДС усилва дистанцията си пред „ Продължаваме промяната “, а „ Възраждане “ записва растеж. 26% от решилите да гласоподават към момента се двоумят кой да поддържат. Това демонстрират данните от национално представително изследване на настройките на гласоподавателите на Изследователския център „ Тренд “, направено по поръчка на „ 24 часа “.

На прага на предварителните парламентарни избори дистанцията сред първите две партии се усилва. ГЕРБ-СДС утвърждава първата си позиция с 25,7% от гласуващите, до момента в който при „ Продължаваме промяната “ ерозията в публичната поддръжка не стопира в границите на предизборната акция, достигайки 16,4% в седмицата преди изборите.

При „ Възраждане “ се записва мощен заключителен спринт, като партията на Костадин Костадинов доближава до 13,9% от гласуващите.

Движение за права и свободи стои устойчиво на позиция от 11,9% от гласуващите, само че придвижването има капацитет да увеличи относителната си тежест поради вота от чужбина.

8,7% от гласуващите заявяват, че ще гласоподават на идните избори за Българска социалистическа партия, а 7,6% за „ Демократична България “.

„ ИТН “ и „ Български напредък “ са покрай парламентарната преграда, само че въпреки всичко остават над нея с резултат надлежно 4,4% и 4,2% от гласуващите.

Под прага за парламентарно посланичество остават „ Изправи се, България “ (2%) и ВМРО-БНД (1,1%).

Сред тези, които заявяват, че ще гласоподават на идните избори, 72% декларират, че твърдо са решили за кого ще дадат своя глас, до момента в който над една четвърт към момента се двоумят, демонстрират данните от изследването на Изследователския център „ Тренд “.

Обем на извадката: 1001 ефикасни изявленията с респонденти на възраст 18+ година Представителност: За пълнолетното население на страната. Метод на регистрация: Пряко пол стандартизирано изявление „ лице в лице “. Период на осъществяване: 21-27 септември 2022 година Максимално позволена стохастична неточност: ± 3.1%
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР