58 млн. лева по европейски проекти са използвани за неправомерно

...
58 млн. лева по европейски проекти са използвани за неправомерно
Коментари Харесай

Събев откри големи далавери в железниците, къде са изтекли милиони

58 млн. лв. по европейски планове са употребявани за непозволено разпределяне на заплати в Национална компания „ Железопътна инфраструктура “.

Това сподели министърът на превоза Николай Събев в Нова Загора по време на публично разискване във връзка ориста на над 100-годишната постройка на железопътната гара.

По думите му това е измежду фрапиращите нарушавания, открити в инспекция на транспортното министерство във връзка с осъществяването на планове с европейско финансиране. Голям % от плановете няма да бъдат приключени в период, има забавени прави, доста неизпълнени задължения, сподели м Събев.

Той добави, че инспекцията е почнала на 13 декември предходната година, само че проверяващите срещат компликации, тъй като „ хората не са доста услужливи като дават информация “. Нарушителите ще бъдат предадени на българската и на Европейската прокуратура, а всички открити нарушавания ще бъдат оповестени обществено.

„ Със сигурност всичко ще бъде намерено и ще бъде потърсена сметка на всеки, нарушил ползите на страната “, сподели Николай Събев.

Министърът ще посети по-късно през днешния ден и Стара Загора, където по думите му има фрапантно закъснение в периодите при построяването на новата железопътна гара. Той добави, че обектът е трябвало да бъде открит на 13 май, само че това евентуално ще стане през юли,   изпълнителят ще би трябвало да заплати наказателна клауза за забавянето в размер на половин милион лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР