58-годишна жена е развила рядко заболяване на мозъка вследствие на

...
58-годишна жена е развила рядко заболяване на мозъка вследствие на
Коментари Харесай

Жена разви рядко заболяване на мозъка вследствие на COVID-19

58-годишна жена е развила рядко заболяване на мозъка в резултат на прекарана коронавирусна зараза, оповестяват американски лекари, представени от Independent.

Лекарите, които лекуват 58-годишна пациентка в болничното заведение в Детройт, щата Мичиган, оповестяват, че дамата е развила развила изострен некротизиращ енцефалит - болест на централната нервна система, който другояче визира най-много дребни деца.

Според медицинския отчет на медиците, оповестен в Radiology, дамата е била чиновник на самолетна компания, и е била в положително здраве, без съпътстващи болести. Пристигнала е в болничното заведение след тридневни недоволства от висока температура, кашлица и тресчица.

След като в началото е дала негативен резултат за познатите видове грип, дамата е дала позитивна проба за COVID-19.

След утежняване на положението й и подробни проучвания посредством нуклеарно.-магнитен резонанс, лекарите откриват голям брой аномалии в центрове на мозъка, които управляват съзнанието, чувството и паметта.

Острият некротизиращ енцефалит се среща извънредно рядко при възрастни хора, и е обвързван с неприятни клинични прогнози.

Счита се, че този случай е първият регистриран медицински случай на потвърдена връзка сред провалите в мозъка в резултат на коронавирусната зараза, предава " Канал 3 ".

„ Всички лекари, които се грижат за заболели от ковид, би трябвало изкъсо да наблюдават техния ментален статус. При съществуването на връзка сред провали в мозъка и COVID-19, би трябвало да мислим по какъв начин може да се лекуват такива пациенти по-ефективно ", оповестява доктор Елиса Фори, невролог, който взе участие в слагането на диагнозата на пациентката.

" Усложненията от ковид могат да бъдат всевъзможни и изцяло унищожителни ", споделя доктор Фори. /БТА

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР