57% от кражбите на автомобили в Чикаго са извършени от

...
57% от кражбите на автомобили в Чикаго са извършени от
Коментари Харесай

Повече от половината кражби на коли в Чикаго са извършени от непълнолетни

57% от кражбите на коли в Чикаго са осъществени от малолетни лица. Тревожната статистика беше оповестена обществено от полицията в града, на фона на възходящ ритъм на сходни закононарушения от началото на годината.

Градоначалникът Лори Лайтфут и шефът на локалната полиция Дейвид Браун разискаха престъпните проблеми на Чикаго дружно с младежи, които бяха поканени на особено събитие проведено от кметството.

Лайтфут назова малолетните крадци “младежи, които се усещат необичани”.

“Трябва да променим това в случай че желаеме да променим траекторията на техните животи”, уточни тя, допълвайки, че локалната власт не може да се “самоарестува” и да стои надалеч от проблемите на обществената сигурност в града.

Кражба на кола в Чикаго, сн.: CPD

От началото на годината доникъде на февруари полицията в Чикаго е задържала 182 души по съмнение в отвличане на разнообразни транспортни средства. А броят на задържаните млади крадци продължава да пораства. Полицейски шеф Браун адресира престъпния феномен към проблеми в правораздавателната система, която не овъзмездява малолетните извършители с действителни правосъдни последици.

Сн.: CPD

В края на март полицията на щата Илинойс призна за застрашителен растеж на кражбите на коли и откриването на пукотевица на автомагистрали с присъединяване на деца. В наличието на 20 кмета и полицейски началници от Илинойс, шефът на щатската полиция Брендън Кели даде обещание, че чиновниците на реда “ще създадат всичко по силите си, с цел да защитят обществото”.

Тогава представители на локалната власт и силовите институции проведоха кръгла маса, чиято концепция беше намирането на стабилно решение на казуса.

В началото на март беше осъществена една от най-дръзките обири на коли в региона. Коли на приблизителна стойност от 1 милион $ бяха откраднати от гаража на скъпа автокъща, а притежателят се оплака, че застраховката му ще покрие едвам 10% от откраднатото.

През уикенда Чикаго означи черна престъпна хроника, която приключи с 16 простреляни. Двама от тях изгубиха живота си.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР