57,9% от всички запитани в ново социологическо проучване на Галъп

...
57,9% от всички запитани в ново социологическо проучване на Галъп
Коментари Харесай

Галъп: 57,9% със сигурност биха гласували на изборите на 11 юли

57,9% от всички запитани в ново социологическо изследване на " Галъп Интернешънъл " споделят, че сигурно биха дали своят вот на парламентарните избори на 11 юли. 16,7% споделят, че евентуално ще гласоподават, 8,3% – че евентуално няма да гласоподават. 13,7% споделят, че сигурно няма да гласоподават. Има и дребен дял, които не съумяват да отговорят. Тепърва ще излиза наяве каква интензивност за изборите се обрисува – при излизането на формалните изборни описи.

Ситуацията остава непредвидима и по тази причина на този стадий не е напълно правилно да се конкретизира формула за брой евентуално влизащи в Народното събрание обединения, сочат от организацията. Текат и съдружни договаряния.

Данните са от постоянното без значение проучване на „ Галъп интернешънъл болкан " " лице в лице " с таблети, извършено сред 7 и 14 май, измежду 812 пълнолетни българи.

Ако изборите бяха през днешния ден, тези, които се чака да гласоподават сигурно, биха дали своят вот по този начин съгласно " Галъп ": ГЕРБ биха разчитали на 22,8% от гласовете, като занапред ще се види дали и до каква степен въздейства възможна нова коалиция със Съюз на демократичните сили (с десети от процента). „ ИТН “ би разчитала на 20,1%, Българска социалистическа партия – на 16,1%, „ Демократична България “ – 11,6%, Движение за права и свободи – 11,2% и „ Изправи се! Мутри, вън! “ – 5,6%, Вътрешна македонска революционна организация – 3,1%, партията на Васил Божков с 2,8%, „ Възраждане “ – с 2,6%, „ Воля “ – 1,4%. Общо 2,7% са за други партии, които имат под % декларирана електорална поддръжка – измежду тях с отличими стойности са „ Атака “, НФСБ, „ Републиканци за България “, АБВ, групировката на Минчо Христов, КОД и други

Водещите договаряния обединения като Вътрешна македонска революционна организация, „ Воля “, НФСБ, „ Атака “ и така нататък, очевидно имат опция за сбит резултат от близо 5% – въпреки автоматизираното сумиране да не е постоянно най-удачен метод в политическите проучвания.

Това е картината на електоралните настройки към този миг. Тя е „ моментна фотография “ и няма по какъв начин да е прогноза за избирателен резултат. Снимката няма по какъв начин буквално да регистрира евентуални обединения, като да вземем за пример ГЕРБ-СДС, обединяване на националистически обединения, други обединявания и така нататък Минимален % биха дали своят вот с „ Не поддържам никого “.

*Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Абсолютната оптималната неточност е ±3,5% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на към 55 хиляди души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР