56-годишният републиканец Сизар Сейък, задържан във Флорида, рискува 58 години

...
56-годишният републиканец Сизар Сейък, задържан във Флорида, рискува 58 години
Коментари Харесай

Кой е мъжът с бомбите по пощата в САЩ

56-годишният републиканец Сизар Сейък, арестуван във Флорида, рискува 58 години затвор за серията от към този момент 14 бомбени пратки, изпратени до критици на президента Доналд Тръмп. Държавният глава съобщи, че сходни дейности нямат място в страната. По-късно той упрекна медиите, че употребяват случая за делене на обществото. Сред получателите бяха някогашните президенти Барак Обама и Бил Клинтън, и артистът Робърт де Ниро.

Сизар Сейък е арестван в магазин за авточасти в Плантейшън, Флорида. Негов отпечатък е върху една от пратките. Проследен е посредством ДНК-тестове и данни от мобилни телефони. Конфискуван е ван на обвинения. По стъклата има изображения на президента Тръмп на танк и на Хилъри Клинтън с център на цел върху лицето. ФБР не изключва да има още неоткрити бомбени колета.
Кристофър Рей, шеф на ФБР: Всяко устройство се състои от близо 6 инча пластмасова тръба, дребен часовник, батерия, жици и вещество, което е евентуален експлозив, отделя топлота и сила при награвяне, удар или търкане. Все още изследваме устройствата, само че те не са подправени.
Сейък живее в Авентура, Флорида. Следвал е без да се дипломира, бил е разносвач на пици, бакалин, стриптизьор. Има престъпно досие от 1991 година - арест за кражба, обвинявания за машинация и побой, една година пробация за бомбена опасност. Посещавал е манифестации на Доналд Тръмп, само че той отхвърля реториката му да е въодушевила нападенията и още веднъж уточни с пръст медиите.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Виждаме старания на медиите да употребяват пагубните дейности на едно лице за отбелязване на политически точки против мен и Републиканската партия.
Според ветерани от ФБР следствието търси претекстовете на причинителя не с цел да уточни политическа принадлежност, а с цел да разбере метода на мислене заради риск от дейности на подражател.
 Подозрителен пакет е изпратен и до артиста Робърт Де Ниро Подозрителен пакет е изпратен и до артиста Робърт Де Ниро
Подозрителен пакет беше изпратен до ресторанта на холивудската звезда Робърт Де Ниро в Ню Йорк. Районът е отцепен. В момента на засичането на пакета з...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР