5500 полицаи охраняват протестите за 1 май в Берлин днес.

...
5500 полицаи охраняват протестите за 1 май в Берлин днес.
Коментари Харесай

Над 5000 полицаи охраняват протестите за 1 май в Берлин

5500 служители на реда охраняват митингите за 1 май в Берлин през днешния ден. От сутринта в разнообразни квартали на немската столица се провеждат протестни шествия, които упорстват за почтено възнаграждение на труда.

Традиционно на 1 май в Берлин се стига до огромни конфликти с полицията. Леви и крайнолеви организации организират протестни шествия на трудещите се, само че през последните години насилието съвсем изчезна. Очаква се тази година обаче огромният митинг, който стартира в 18 часа, да не премине спокойно. Причина за това е острият спор сред хора със междинни приходи и притежателите на жилищни фондове, които подвигат цените на наемите толкоз, че все по-малко хора могат да си разрешат да живеят в града.

Протестът тази година ще се организира на фамозната улица "Рига ", на която постоянно се разиграват същински борби сред полицията и крайнолевите. Няколко къщи там са окупирани от протестиращи против разпродажбата на жилищните фондове на огромни корпорации и затова демонстрациите на днешния 1 май ще се проведат точно там.

Градската администрация не е известена публично за митинга, само че не счита да го възпира. Тя единствено е потърсила контакт с уредниците, с цел да уточнят маршрута и да изискат да не се стига до ескалация, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР